Masz coś do powiedzenia to weź to napisz
Nie jesteś zalogowany.
Witam.
Mam lufe 32D Terminator 16". Nadal poszukuje wlasciwych kulek pod wzgledem ksztaltu - jakosci - twardosci i kalibru. Mialem juz blaze, midnight i tomahawki, i bylo w miare ok, ale z tego co wiem, kulka nie powinna luzem leciec przez lufe, a te co wymienilem przelatuja bez problemow. Problem w tym ze nie wiem jaki to dokladnie kaliber tej lufy.
Co polecacie, jaka kulka ?
Pozdro
http://www.zdspb.com/tech/misc/resource … lbore.html
http://www.zdspb.com/tech/misc/resource … re_am.html
W tych dwoch linkach zawiera sie wszystko
.
ja wiem napewno że większość blazerów wypada z luf spyderowskich. kiedyś maiłem kulki JT i one idealnie się trzymały w lufie. a co z temperaturą ????
Wszystko zalezy od kalibru kulki i lufy...Wydaje mi sie ze temperatura nie ma takiego znacznego wplywu
. A Blazy wypadaja bo one male sa
.
przy lufach o średnicy powyżej 0.690 ciężko jest dobrać idelną kulke. POlecam testy i samo ocene które najlepiej pasują
można rozwalić jedna kulke w lufie , wtedy nie wypadają albo robią to wolniej ![]()
![]()
![]()
Black boxy sa idealne kalibrem do tej lufy, ale czesto sie scinaja - w porownaniu z Tomahawkami ![]()
Bo Tomahawki to kasztany sa
.
sądze ża atmosferki też jako kasztanuy mogą służyć !!!
a jakie siniaki po nich miałem - ale splata żadnego !!!!
Atmospher'y to swietne kulki
. Jak sa swieze to nie sa wcale takie twarde
. Gorsze juz sa wg. mnie Tomahawki Field.
Kaktus
Ostatnio edytowany przez MorO (02-11-2005 23:40:38)
Severe Atmosphere to wszyscy w markach na Kadishu po nich jeździli bo dużo ludzi je kupiło a one zajebiście twarde i prawie nie pękały. ja to do tej pory mam ślady na nodze !!!
może stare były i niesmaczne juz, ale ja wiem że mi się nie podobaja !!!!![]()
![]()
![]()
Im twardsze tym wiecej krzaczorow przetna po drodze do celu, a ze splata nie robia no coz.
Twarde to Nightmary kiedys byly, poki nie uzywalem w lesie Tomahawk i Atmosfere - to sa kasztany :-)
HEHE
Mowi sie ze im tansza kulka to twardsza
. A Marballizery kosztuja po 12gr za kulke chyba a sa twarde
. Tak samo jak kuleczki ktore byly baaardzo tanie a pekaly jak sie je rzucilo z 15cm
.
A co do Kadisza i Atmospherow - no sporo osob na nie narzekalo
.
Kaktus
Ostatnio edytowany przez MorO (03-11-2005 15:17:30)
byłem jedną z nich a sam ich używałem !!!
nazekałem strzelając i obrywając !!!!
a i jeszcze przeprosiny dla rudej dziewczyny kturej wpakowałem cztery kule w plecy !!!!
Co za dzentelmen, dziweczyne w plecy ![]()
ciiiiiiii !!!
co złe to nie ja ![]()
![]()
![]()
ale te kule sa bardzo twarde !!!!
Moze znakujmy dziewczyny ?
Wtedy nie bedzie problemu z dzentelmenstwem i kulkami bedziemy w nie rzucac - hahahahaha
A na powaznie - waleczne i odwazne sa kolezanki paintbalowe. Wielkie uklony dla nich.
Rispekt
jedna z nich to moja siostra !!![]()
![]()
![]()
jestem z niej dumny ![]()
łii ta ja juz wielu laska wpakowałem nie jedna kulke w tyłek
na jednym takim oboziku i były straszne smiechy z tego jak takie posiniaczone tylki chodzily
ale kobitki twardo graly dalej ![]()
Pozdrowienia dla Nich ![]()